Home ┬╗ Contactlenzen

[Contactlenzen]


Harde lenzen, zachte lenzen, multifocale lenzen of daglenzen.

Belangrijk is welke passen bij jouw situatie, je leefstijl, jouw ritme en het beroep of de sport die je beoefent? De basis voor elke goed zittende lens is het uitgebreid meten van de toestand van de ogen. Daar start ons advies voor ieder draagcomfort.

direct afspraak maken

Harde lenzen, zachte lenzen, multifocale lenzen of daglenzen. Het aanbod is groot. Welke lens jouw voorkeur ook heeft, wij hebben ze in huis.

In ons aanbod vind je altijd de laatste technologische ontwikkelingen. Multifocale lenzen zijn daar een mooi voorbeeld van: zachte contactlenzen uitgevoerd met een leesgedeelte.

Zachte contactlenzen hebben een groot draagcomfort. Ze liggen door hun flexibele vorm op het hoornvlies en vallen precies over de vorm van je oog. Dat is het grote verschil met harde contactlenzen. Het maakt zachte contactlenzen minder gevoelig voor stof en wind. Handig bij het sporten!

Heb je meer meer informatie nodig of wil je eens een nieuw type contactlens uitproberen? Geen probleem, kom gewoon langs in de winkel!

Vergoeding

Heb je een aanvullende verzekering? Dan kan je vaak (een deel van de kosten van) van jouw lenzen declareren bij de zorgverzekering. De vergoeding voor een bril en/of contactlenzen is dit jaar redelijk hetzelfde gebleven.

Ben je benieuwd hoeveel de exacte vergoeding op jaarbasis bedraagt? Kijk daarvoor op jouw persoonlijke verzekeringspolis. Natuurlijk kan je ook even langs komen in de winkel, dan zoeken we het samen op!

Afspraak maken

Professionele oogmetingen door gediplomeerde
oogmeetkundigen. Wil je een afspraak maken?

Boek online
Boek telefonisch

Daglenzen

Daglenzen zijn zachte contactlenzen die je elke dag ververst voor een nieuw paar. Voor wie wil wennen aan contactlenzen en graag afwisselt
met een bril, zijn dit de ideale lenzen. Een ander voordeel van daglenzen is dat ze heel hygi├źnisch zijn. Opbergen is niet nodig, want aan het
eind van de dag gooi je ze gewoon weg.

Heb je een torische afwijking? Het leesgedeelte is gewoon in een zachte lens te maken? Nog een pluspuntje: zachte lenzen wennen snel. Vrijwel direct draag je daglenzen zonder door te hebben dat je ze in hebt.

Maandlenzen

De meeste contactlensdragers hebben maandlenzen. Deze zachte lenzen kan je een maand lang dragen. Daarna gooi je ze bij het plastic afval en vervang je ze voor twee frisse, nieuwe lenzen. Maandlenzen zijn er in verschillende typen. Zo zijn er multifocale maandlenzen, cilindrische maandlenzen en asferische maandlenzen.

Net als aan daglenzen ben je ook aan
maandlenzen snel gewend. Bent je benieuwd welke lenzen het beste bij jouw ogen en leefstijl passen? Ontdek het bij Optiek Marieke!

Vloeistoffen

Er zijn verschillende soorten vloeistoffen om lenzen in te bewaren en te onderhouden. Van groot belang is dat de vloeistof past bij de soort lens en zo is samen gesteld dat er bacterie dodende stoffen in zitten.

Zo voorkom je ooginfecties. Graag vertellen we alle ins en outs over de vloeistof die voor jouw lenzen geschikt is. Ontdek onze tips en tricks over het goed gebruiken van deze hoogwaardige vloeistoffen. Wil je meer informatie? Loop gewoon eens binnen. We geven je graag advies!